Revista Mediator Timisoara

revista Mediator Timisoara

Apariţia Revistei online „Mediator Timişoara” este un semn că medierea nu a murit şi nici nu are de gând să-şi privească apusul. Profesia de mediator este una nouă, tânără şi are tot viitorul în faţă. Înfiinţarea acestei publicaţii online dovedeşte că după o perioadă plină de nedumeriri, cei care au investit în mediere au îndrăzneala să se gândească din nou la profit. Căci, trebuie să recunoaştem, un mediator a investit bani şi timp în educaţie şi are pretenţia de a avea foloase din această activitate.

După eliminarea obligativităţii şedinţei de informare cu privire la mediere, ceea ce a fost considerată o prevedere neconstituţională, profesia de mediator a intrat brusc într-un con de umbră. Avocaţii-şi râdeau în barbă, mediatorii erau derutaţi; la drept vorbind a fost o adevărată lovitură!

Nu puţini au fost aceia care prevedeau sfârşitul a ceva ce de fapt nici nu începuse, respectiv medierea în România. Şi totuşi, cei care-şi luaseră autorizaţia de mediator au început încet-încet să se ridice. Primul pas a fost reorganizarea. După alegeri a apărut o nouă structură a mediatorilor din România. Este discutabil dacă e bună sau nu, cert este că există şi e rodul unor alegeri.

Momentul de faţă găseşte mediatorii din Timişoara grupaţi în jurul, sau sub, sau pe lângă (nici nu ştiu cum este mai bine) o mână de oameni care, puternic atinşi de voluntariat, conduc Corpul Profesional al Mediatorilor din Judeţul Timiş. Revista „Mediator Timişoara”, pe care am plăcerea să o editez şi să o pun pe picioare, are şi ea o notă de vădit voluntariat.

Revista online „Mediator Timişoara” va fi o publicaţie adevărată.

Despre Bitea Matei 35 Articles
Un birou de mediator cu preturi accesibile. Mediere in civil si penal pentru Timisoara și oriunde in Romania.