Dacă citeşti aceste rânduri… probabil bănuieşti că un mediator este ceea ce cauţi, te va ajuta să-ţi rezolvi problemele şi va face ordine în viaţa ta, îţi va lămuri toate necazurile juridice, ce mai, te va scoate din încurcături şi va fi prietenul tău! Greşit.

mediator-timisoara-avantaje-mediere-site-nou
Pentru un mediator, lucrurile imposibile devin realizabile!

Serviciile unui mediator oferă multe avantaje, dar acesta nu va fi prietenul tău şi nici al celui cu care eşti în conflict. Un mediator va fi mereu imparţial şi echidistant. Neutralitatea lui vă va ajuta să ieşiţi din impas şi veţi lua cea mai bună hotărâre. Deşi pare greu de crezut, prin mediere se obţine întotdeauna cea mai bună soluţie, va rezulta o hotărâre cu care amândoi sunteţi de acord şi astfel ieşiţi fiecare în câştig.

Reţineţi: după un proces, în instanţă, întotdeauna unul câştigă şi celălalt pierde. Dintr-un birou de mediator ies doi învingători!

Avantajele procedurii de mediere:

  • RAPID. Medierea nu este o procedură în instanţă, deci nu există termene, amânări, citaţii… doar voi alegeţi când vă prezentaţi la mediator. Şi dacă tot aţi ales să rezolvaţi disputa prin mediere se poate presupune că şi vreţi să vă înţelegeţi. Deci, de voi depinde timpul pe care-l petreceţi la mediator. O oră, două, trei… dar nu luni şi ani de zile!
  • IEFTIN. Puteţi spune adio onorariilor de avocaţi taxelor de timbru costisitoare! Bye-bye învoirilor de la serviciu, adio cinstei pe care o faceţi martorilor, nu mai plătiţi experţi şi expertize… Trebuie să plătiţi doar un onorariu de mediator. Mai mic decât vă trece prin cap!
  • CONFIDENŢIAL. Odată ce ai intrat într-un birou de mediator, tot ce vorbeşti acolo rămâne! Nu te află lumea, nu ştii decât tu şi partea cu care ai de rezolvat o problemă juridică. Nu este ca-n sala de judecată, să se uite toţi în gura ta, să ciulească toţi urechile la ce spui şi nu-ţi află nimeni secretele…
  • NEGOCABIL. Ai mai avut procese? De câte ori ţi-ai spus că e imposibil să pierzi, că e limpede că ai dreptate, de câte ori avocatul ţi-a spus una şi instanţa a zis alta!? La mediator te lupţi şi încerci să convingi, nu pleci până nu-ţi convine hotărârea.
  • OPŢIONAL. Medierea este o procedură facultativă, nu te obligă nimeni să mergi la un birou de mediator. Nu poţi fi obligat să accepţi ceva care nu-ţi convine. Doar tu decizi dacă alegi această procedură. Dacă nu vrei, poţi merge în instanţă…

Un mediator este cel mai bun lucru care ţi se poate întâmpla… dar nu-ţi dai seama de asta decât atunci când ai de soluţionat o problemă juridică! Merită!